Garanția produselor

Ultima actualizare: Decembrie 2022

 

Confirmăm cu certitudine calitatea produselor cosmetice prin documente vizate de legislația Uniunii Europene și în deplină conformitate cu aceasta.

Fiecare produs este testat dermatologic (teste Patch), aprobat și garantat ca fiind sigur. O parte dintre produse sunt hipoalergenice – se menționează acest aspect în cadrul descrierilor din magazinul nostru online. Laboratoare independente realizează teste microbiologice, fizio-chimice și mecanice pentru fiecare produs.

Mai mult decât atât, realizăm o serie de teste și evaluări, menite să vă aducă garanția calității produselor noastre:

 • teste de rezistență în timp pentru emulsii (Challenge test)
 • teste pentru depistarea metalelor grele (arsenic, plumb)
 • teste pentru observarea reacției la apă (atât în cazul pulberilor, cât și în cazul produselor compacte: pudre, blush-uri, farduri de pleoape)
 • teste pentru evaluarea siguranței.

În laboratoarele noastre, fiecare lot de produse este verificat fizic și chimic, pentru a ne asigura că respectă specificațiile și proprietățile legate de aspect, culoare și nuanță, miros, putere de acoperire, densitate, pH, stabilitate la temperaturi mici și mari, rezistență la atingere, putere abrazivă și de frecare, vâscozitatea ojelor. Prin centrifugare, testăm produsele pentru a verifica rezistența la temperatură înaltă sau scazută și la testul amestecării.

Niciun produs nu este testat pe animale!

Mai mult, conform declarațiilor furnizorilor de materie primă, nici ingredientele produselor noastre nu sunt testate pe animale.

Excepții de la acordarea garanției: defectele datorate utilizării incorecte sau a nerespectării instrucțiunilor de utilizare, întreținere și depozitare neconforme, a acțiunii mecanice asupra Produselor (lovire, accidente etc.), fluctuații de temperatură și tensiune, deteriorare apărută în timpul transportului etc.

 

Termenul de valabilitate

Produsele cosmetice au termen de valabilitate și majoritatea au indicații cu privire la condițiile de păstrare și depozitare pentru a se menține valabilitatea declarată. Aceste produse sunt însoțite de indicarea duratei de utilizare de la deschiderea ambalajului, în mod sigur pentru consumator. Orice produs cosmetic, care intra în contact cu pielea, trebuie depozitat în locuri răcoroase, ferite de umezeală și de acțiunea directă a luminii, razelor solare sau a altor surse de căldură. Depozitarea lor optimă asigură valabilitatea produselor conform termenelor specifice menționate.

Este posibil însă, ca pe anumite produse cosmetice să nu se regăsească informația cu privire la intervalul de timp de valabilitate. Acest lucru se încadrează în reglementările legale în vigoare privind produsele cosmetice (lege 178 / 2000) deoarece indicarea termenului de valabilitate nu este obligatoriu pentru produsele cosmetice care au o valabilitate de cel puțin 30 de luni.

Vă rugăm să verificați termenul de valabilitate al produselor înainte de a le folosi și să rețineți data la care ați deschis prima dată ambalajul și ați început să îl folosiți. Datorită contactului cu aerul, produsele își pierd în timp din proprietăți. Fiecare produs are specificat simbolul distinct cu numărul de luni de valabilitate a produsului, de la deschiderea acestuia. Acest lucru atestă păstrarea caracteristicilor produsului, în condiții optime de utilizare și depozitare. Simbolul distinct este prevăzut în anexa 2 la legea 178 / 2000 – cutie cu capac deschis, care are în mijloc o perioadă definită prin 3M, 6M, 12M, 18M, 24M sau 36M, respectiv termenul de utilizare sigură (de valabilitate în cazul acesta) se calculează din momentul primei deschideri a produsului și este corespunzător cifrelor, de la 3 la 36 luni.

Iată câteva perioade general acceptate pentru utilizarea produselor în deplină siguranță:

 • rimel – 6 luni
 • fond de ten – între 12 – 24 luni
 • fard de obraz / bronzant – între 18 – 24 luni
 • fard de pleoape – între 18 – 24 luni
 • balsam de buze / luciu de buze / ruj – între 18 – 24 luni
 • creion de ochi / buze – între 18 – 24 luni
 • corector – între 18 – 24 luni
 • pudra – între 24 – 36 luni

Suntem interesați în satisfacerea dorințelor clienților noștri, astfel avem grijă să asigurăm corectitudinea și actualitatea informației pe paginile magazinului www.fidoria.ro. Depunem eforturi pentru ca informațiile oferite să fie cât mai complete.

Imaginile produselor sunt cu titlu de prezentare, acestea pot fi diferite în realitate din cauza transferării pe suport digital sau afișării pe dispozitivele dvs.

În același timp, politica de prețuri nu afectează calitatea sortimentului.

© fidoria.ro | Toate drepturile rezervate.